Shell Polska otworzył dwie nowe stacje paliw na autostradzie A2

Dwie nowe inwestycje zlokalizowane zostały w bezpośrednim sąsiedztwie skrzyżowania autostrady A2 i A1.
place Holder
zdjęcie stacji Shell MOP Nowostawy

Jedna ze stacji położona jest na terenie MOP Nowostawy, znajdującego się na nitce północnej prowadzącej w kierunku Poznania. Druga znajduje się na terenie MOP Niesułków - po przeciwnej stronie, na nitce południowej prowadzącej w kierunku Warszawy.

Stacja Shell MOP Niesułków na autostradzie A2

Stacje oferują wszystkie rodzaje paliw: Shell V-Power Diesel, Shell V-Power Nitro+, Shell V-Power Nitro+ Racing, Shell FuelSave 95 oraz Shell FuelSave Diesel oraz LPG – Shell Auto GAS. Na każdej z nowo otwartych placówek znajduje się 10 stanowisk do tankowania samochodów osobowych oraz 4 dla samochodów ciężarowych z wysokowydajnymi dystrybutorami oleju napędowego oraz AdBlue.

Na stacji można kupić kawę z ekspresu Coffee Heaven jak i przekąski oferowane przez koncept gastronomiczny Deli2Go. Dodatkowo w jednym budynku ze sklepem będzie funkcjonować część restauracyjna składająca się z segmentu Burger King i bistro Ciao.

Stacja Shell MOP Nowostawy na autostradzie A2

Stacje akceptują karty paliwowe euroShell, UTA, DKV. Również dostępna jest pełna opcja programu lojalnościowego Shell ClubSmart.

„Otwarcie nowych stacji na autostradzie A2 to kolejny ważny krok spółki. Obecność Shell na tak istotnym szlaku komunikacyjnym jest dla nas bardzo ważna. Jesteśmy przekonani, że szeroka oferta paliwowa i gastronomiczna zaspokoi zarówno potrzeby podróżnych indywidualnych jak i kierowców flot.” –  mówi Paweł Odrzywołek, Dyrektor Działu Stacji Paliw Shell Polska. W sumie sieć stacji Shell w Polsce liczy obecnie 390 placówek. Od początku roku otwartych zostało 21 stacji.

Shell jest obecny w Polsce od 1992 roku. Działalność obejmuje biznes Retail (sieć stacji i sklepów Shell, łącznie blisko 400 obiektów w całym kraju, oferujące pełną gamę usług od sprzedaży paliwa po myjnie oraz fast food, Karty paliwowe euroShell), oleje i smary, hurtowe dostawy paliw dla dystrybutorów, transportu i przemysłu, program lojalnościowy – clubSmart.  Z początkiem 2013 roku biznes Shell Aviation wkroczył na rozwijający się rynek lotniczy w Polsce.

W Zabierzowie koło Krakowa od 2006 roku działa Shell Business Service Centre, które jest jednym z największych centrów usług dla biznesu działających w Polsce i zarazem jednostką, która wyróżnia się w kraju pod względem zaawansowania obsługiwanych zadań i kompetencji pracowników.