SHELL FINALISTĄ KONKURSU STACJA BENZYNOWA ROKU 2016

Warszawa, 10 marca 2016 r. - Stacja paliw Shell 2210 Olsze Zachód, usytuowana przy autostradzie A1, znalazła się wśród finalistów piątej edycji konkursu Stacja Benzynowa Roku 2016.
Shell Polska oraz Edelman Polska  otrzymały nagrodę za efektywną  komunikację i współpracę w 2015 roku

Shell Polska oraz Edelman Polska otrzymały nagrodę za efektywną komunikację i współpracę w 2015 roku

Jury złożone z prelegentów i panelistów XVI Forum Rynku Stacji Paliw PetroTrend nominowało stację Shell w kategorii Gastronomia na stacji benzynowej. Dodatkowo, redakcja przekazała nagrodę dla Shell Polska i współpracującej z koncernem agencji Edelman Polska za efektywną komunikację i współpracę w 2015 roku.

Stacja Olsze Zachód mieści się w miejscowości Pelplin, przy autostradzie A1 w kierunku Łodzi. Jest to obiekt wyposażony w przestronny sklep z bogatą oferta produktową. Mieści się w nim także restauracja z ogródkiem w okresie letnim oraz specjalne miejsce odpoczynku wraz z kącikiem zabaw dla dzieci. Kierowcy tankujący paliwo mogą skorzystać z dziesięciu stanowisk wieloproduktowych, dwóch stanowisk LPG, dwóch stanowisk Diesel hs (dla samochodów ciężarowych), a także dwóch stanowisk AD BLUE.

Shell finalist station OF THE YEAR 2016

Stacja paliw Shell przy autostradzie A1 została finalistą w kategorii Gastronomia na stacji benzynowej

Ta nominacja jest dla nas sygnałem, że zmiany, które wprowadzaliśmy na naszych stacjach w ostatnich latach zyskały uznanie nie tylko klientów, ale też branży paliwowej. Serdecznie dziękujemy. Tytuł finalisty konkursu, a w szczególności zadowolenie naszych klientów motywują nas do dalszej pracy. – mówi Agata Hinc, rzecznik prasowy Shell Polska.

W 2015 roku Shell Polska rozpoczął proces modernizacji swoich stacji paliw. Kilkanaście obiektów zostało przebudowanych według czterech nowych formatów, kawiarnianego, sklepu osiedlowego, szybkiej obsługi oraz formatu pełnego. Zmieniły się również podjazd, myjnie i zakres oferty. Zmiany są efektem rozmów z klientami oraz pogłębionych badań rynku.

Organizatorem konkursu jest BROG marketing, wydawca magazynu Stacja Benzynowa & Convenience Store oraz portalu petrolnet.pl. Plebiscyt połączono z Forum Rynku Stacji Paliw PetroTrend, wydarzeniem podejmującym najważniejsze tematy i problemy stojące przed firmami działającymi w sektorze paliwowym. Konkurs odbył się w tym roku już po raz piąty.

Agata Hinc

Manager ds. Relacji Zewnętrznych