Istvan Kapitany nowym Wiceprezesem Globalnego Shell Ds. Handlu Detalicznego

Warszawa, 1 kwietnia 2014r. - z dniem dzisiejszym, Istvan Kapitany obejmuje stanowisko Wiceprezesa Shell ds. globalnego handlu detalicznego (Executive Vice President, Global Shell Retail), z siedzibą w Londynie.
place Holder
Istvan Kapitany

W swojej roli Istvan Kapitany będzie odpowiedzialny za największą na świecie sieć 43 000 stacji benzynowych w ponad 70 krajach. Na stacjach Shell pracuje 500 000 osób. Codziennie na stacjach Shell odbywa się ponad 10 milionów transakcji.

Od grudnia 2012 roku, Istvan Kapitany był Wiceprezesem Shell

ds. paliw komercyjnych, olejów i środków smarnych obu Ameryk (Commercial Fuels and Lubricants Americas), z siedzibą w Houston. Przedtem, Istvan Kapitany sprawował stanowiska zarządcze w ramach handlu detalicznego Shell, w tym m.in. w takich miejscach jak Azja, RPA, Grecja, Turcja oraz Europa Środkowa i Wschodnia. Jego siedzibami były m.in. Londyn, Houston, Budapeszt, Kapsztad i Hamburg.

Istvan Kapitany był również Prezesem Shell na Węgrzech, skąd pochodzi.

Royal Dutch Shell plc

Firma Royal Dutch Shell plc jest zarejestrowana w Anglii i Walii, ma siedzibę w Hadze i jest notowana na giełdach w Londynie, Amsterdamie i Nowym Jorku. Firmy grupy Shell prowadzą działalność w ponad 70 krajach i terytoriach. Obejmuje ona wydobycie i produkcję ropy naftowej i gazu, produkcję i sprzedaż skroplonego gazu ziemnego (LNG) oraz produkcję paliw syntetycznych, produkcję, sprzedaż i dostawę produktów naftowych i chemicznych oraz projekty z zakresu energii odnawialnej. Więcej informacji na stronie www.shell.com

Agata Hinc                                                       Karolina Jamiołkowska

Rzecznik Prasowy Shell Polska                            Edelman Polska