Shell Polska nagrodzony tytułem Najlepszego Pracodawcy

Warszawa, 17 października 2013r. – Shell Polska jest jedną z 17 organizacji, które w tym roku otrzymały tytuł Najlepszego Pracodawcy w Polsce. III miejsce w kategorii “Przedsiębiorstwa małe i średnie” dla Shell Polska za osiągnięcia we wszystkich obszarach zarządzania zasobami ludzkimi.
Najlepszy Pracodawca 2013

Firma Aon Hewitt - organizator jednego z najbardziej prestiżowych konkursów w obszarze zarządzania kapitałem ludzkim - wczoraj w trakcie uroczystej gali ogłosiła wyniki 8. edycji Badania Najlepsi Pracodawcy w Polsce. Jest to prestiżowa nagroda, przyznawana w wielu krajach Europy firmom o najwyższym poziomie zaangażowania i standardach HR.

Shell Polska Sp. z o.o. znalazł się w wąskim gronie firm (z blisko 100 uczestników), które osiągnęły najwyższe wyniki zaangażowania pracowników. Biorąc udział w badaniu Shell zdecydował się sprawdzić czy satysfakcja z miejsca pracy przekłada się na motywację pracowników do działania na rzecz firmy.

"Nagroda, jest dla nas wyjątkowym wyróżnieniem. W Polsce zatrudniamy ponad 2000 osób i mamy świadomość, że to właśnie nasi pracownicy odgrywają kluczową rolę w realizacji istotnych przedsięwzięć. Chcąc osiągnąć sukces musimy stawiać na kreatywnych, dynamicznych, zdolnych i kompetentnych pracowników. To oni są warunkiem wzrostu, doskonalenia i wysokich wyników finan­sowych Shell. Starając się stworzyć im jak najlepsze środowisko pracy jesteśmy dumni, że nasze osiągnięcia w zarządzaniu talentem zostały docenione" - mówi Aleksandra Leśniańska, członek zarządu i CEE & Poland HR Director w Shell Polska.

Shell Polska

Shell działa w Polsce od 1992 roku. Działalność obejmuje biznes Retail – sieć stacji i sklepów Shell, łącznie blisko 400 obiektów w całym kraju, oferujących pełną gamę usług od sprzedaży paliwa przez myjnie po punkty gastronomiczne, karty paliwowe euroShell, oleje i smary, hurtowe dostawy paliw dla dystrybutorów, transportu i przemysłu, a także program lojalnościowy – Shell ClubSmart.

Z początkiem 2013 roku biznes Shell Aviation wkroczył na rozwijający się w Polsce rynek lotniczy. W Zabierzowie, koło Krakowa, od 2006 roku działa Shell Business Service Centre, które jest jednym z największych centrów usług dla biznesu działających w Polsce i jest zarazem jednostką, która wyróżnia się pod względem zaawansowania obsługiwanych zadań i kompetencji pracowników.

Cristina Colom                                       Karolina Jamiołkowska

Shell Polska (angielski)                             Edelman Polska

Tel.: +34 977 558 928                              Tel.: +48 (22) 576 35 55

Kom.: +34 691 439 829                            e-mail: karolina.jamiolkowska@edelman.com