Pierwsza stacja Neste w barwach Shell już otwarta

10 lipca 2013r., Warszawa – Wczoraj tuż przed północą w Warszawie przy ul. Armii Krajowej 10 Shell Polska otworzył dla swoich klientów pierwszą stację paliw przejętej sieci Neste Polska.
Stacja Shell na trasie AK w Warszawie

W ofercie stacji znajdują się cztery rodzaje paliw Shell: Shell V-Power Nitro+, Shell V-Power Nitro+ Diesel, Shell FuelSave 95, Shell FuelSave Diesel. W pełni akceptowane są karty euroShell, UTA, DKV i Esso. Klienci programu Shell ClubSmart mają również możliwość gromadzenia punktów za dokonane zakupy. Nowi konsumenci po przystąpieniu do programu Shell ClubSmart mogą skorzystać z atrakcyjnych ofert rabatowych na paliwo.

„Pierwsi kierowcy w Warszawie mogą już tankować paliwa Shell na stacji przy Trasie AK w Warszawie. To dla nas wyjątkowy dzień. Od lat dokładamy wszelkich starań by zarówno oferta, jak i dostępność stacji dla kierowców indywidualnych oraz flotowych była jak najlepsza. Przejęcie sieci stacji Neste stanowi dla nas szansę na dotarcie do jeszcze szerszej grupy klientów” – mówi Anna Kruszko, Członek Zarządu Shell Polska.

Shell działa w Polsce od 1992 roku. Działalność obejmuje biznes Retail (sieć stacji i sklepów Shell, łącznie blisko 400 obiektów w całym kraju, oferujące pełną gamę usług od sprzedaży paliwa po myjnie oraz fast food, Karty paliwowe euroShell) oraz sieć stacji Neste licząca 100 lokalizacji, oleje i smary, hurtowe dostawy paliw dla dystrybutorów, transportu i przemysłu, program lojalnościowy – Shell ClubSmart.

Z początkiem 2013 roku biznes Shell Aviation wkroczył na rozwijający się rynek lotniczy w Polsce. W Zabierzowie koło Krakowa od 2006 roku działa Shell Business Service Centre, które jest jednym z największych centrów usług dla biznesu działających w Polsce i zarazem jednostką, która wyróżnia się w kraju pod względem zaawansowania obsługiwanych zadań i kompetencji pracowników.