Kolejne stacje Neste pod szyldem marki Shell już otwarte!

4 września 2013 r., Warszawa - Swoją działalność rozpoczęły kolejne stacje Neste pod marką Shell: przy ulicy Jagiellońskiej i Aleji Wilanowskiej w Warszawie.
Stacja Shell przy ul. Jagiellońskiej

Tradycyjnie w początkowym okresie funkcjonowania nowych stacji, tankujący paliwo w godzinach 7:00 – 9:00 oraz 16:00 – 18:00 mogą liczyć na niespodziankę. Obowiązywać będą tzw. Happy Hours, w trakcie których klienci mogą wygrać w konkursie bony na kolejne darmowe tankowania. Na klientów przystępujących do programu Shell ClubSmart czeka specjalna oferta powitalna - „Zaoszczędź aż do 100 złotych!”. Oferta zawiera rabaty na zakup paliwa oraz produktów w sklepie.

W aktualnej ofercie stacje posiadają 4 rodzaje paliw: Shell V-Power Nitro+, Shell V-Power Nitro+ Diesel,  Shell FuelSave i Shell FuelSave Diesel. Wkrótce oferta paliwowa zostanie poszerzona o kolejne produkty z rodziny Shell.

Na stacjach akceptowane są karty EuroShell, UTA i DKV. Dodatkowo oferujemy  doskonałą kawę Coffeeheaven Express,  kanapki z menu Deli2Go, aromatyczne hot-dogi oraz inne  produktów idealnie dopasowanych do potrzeb klientów dojeżdżających do pracy.

Zakończenie procesu integracji stacji Neste z Shell nastąpi w roku 2014. Obecnie sieć stacji Shell liczy w Polsce 372 stacje działające pod marką Shell, w tym 312 stacji własnych i 60 stacji partnerskich. Dodatkowo, blisko 100 stacji Shell operuje pod marką Neste.

Shell Polska

Shell działa w Polsce od 1992 roku. Działalność obejmuje biznes Retail – sieć stacji i sklepów Shell, łącznie blisko 400 obiektów w całym kraju, oferujących pełną gamę usług od sprzedaży paliwa przez myjnie po punkty gastronomiczne, karty paliwowe euroShell, oleje i smary, hurtowe dostawy paliw dla dystrybutorów, transportu i przemysłu, a także program lojalnościowy – Shell ClubSmart.

Z początkiem 2013 roku biznes Shell Aviation wkroczył na rozwijający się w Polsce rynek lotniczy. W Zabierzowie, koło Krakowa, od 2006 roku działa Shell Business Service Centre, które jest jednym z największych centrów usług dla biznesu działających w Polsce i jest zarazem jednostką, która wyróżnia się pod względem zaawansowania obsługiwanych zadań i kompetencji pracowników.

Cristina Colom                                       Karolina Jamiołkowska

Shell Polska (angielski)                             Edelman Polska

Tel.: +34 977 558 928                              Tel.: +48 (22) 576 35 55

Kom.: +34 691 439 829                            e-mail: karolina.jamiolkowska@edelman.com