Shell pomalował Warszawę na czerwono!

W ostatnią sobotę ulice stolicy zamieniły się w morze czerwieni, kiedy ponad 30 000 osób wzięło udział w Shell V-Power Nitro+ Show chcąc obejrzeć pokaz kierowcy Scuderia Ferrari - Felipe Massy, który przyjechał w związku z promocją nowej generacji paliw Shell.

Warszawa, 18 maja 2013r. – W fantastycznej atmosferze, tysiące fanów Ferrari miało okazję być świadkami pierwszego wydarzenia ulicznego zorganizowanego na tak szeroką skalę przez Shell Polska z udziałem samochodów Scuderia Ferrari. Gość specjalny imprezy – Felipe Massa, zaprezentował potęgę i możliwości bolidu Ferrari F60 na specjalnie zaprojektowanym torze miejskim w centrum stolicy.

Bolid F1 Ferrari F-138 pilotoway przez Felipe Massa na Marszałkowskiej w Warszawie podczas eventu Shell V-Power Nitro+ Road Show!

O poranku, Massa odwiedził jedną z warszawskich stacji paliw Shell, gdzie Shell V-Power Nitro+ zostało zatankowane na potrzeby popołudniowych pokazów ulicznych. Nowo wprowadzone na polski rynek paliwo zawiera w 99 procentach takie same składniki, jak paliwo Shell V-Power wykorzystywane podczas wyścigów przez Scuderia Ferrari. Będąc na stacji, Felipe zaskoczył kilku klientów osobiście tankując ich samochody.

Bolid F1 Ferrari F-138 pilotoway przez Felipe Massa 'pali gumę' na Marszałkowskiej w Warszawie podczas eventu Shell V-Power Nitro+ Road Show!

W ramach premiery, w sali po brzegi wypełnionej przez media, gość specjalny uczestniczył w sesji koktajlowej z udziałem naukowców Shell. Podczas pokazu na żywo, naukowe probówki, zlewki i odczynniki zastąpiono sokami owocowymi, shakerem i innymi akcesoriami barmańskimi. Razem, Felipe Massa i naukowcy mieli mnóstwo zabawy tworząc koktajle odzwierciedlające różnorodne składniki używane do tworzenia zaawansowanej formuły Shell V- Power Nitro+, która w porównaniu do Shell V-Power, zapewnia o 25% lepszą redukcję tarcia, poprawiając wydajność silnika oraz jego natychmiastowe działanie.