Wiadomości i informacje prasowe

Otwarcie nowych stacji Shell Polska

4 października 2012r. , Warszawa - Shell Polska uruchomił we wrześniu dwie kolejne stacje paliw: własną w Inowrocławiu i partnerską przy wjeździe do Bytowa od strony Chojnic, w miejscowości Udorpie.
Stacja w Inowrocławiu

Stacja w Inowrocławiu zlokalizowana jest przy ulicy Toruńskiej 181. Oferuje wszystkie rodzaje paliw: Shell V-Power Diesel, Shell V-Power, Shell V-Power Racing, Shell FuelSave 95 oraz Shell FuelSave Diesel. Na stacji można również kupić przekąski z wprowadzanego przez Shell konceptu gastronomicznego Deli2Go.

Stacja w Bytowie

Stacja partnerska przy wjeździe do Bytowa sprzedaje paliwa Shell V-Power Diesel, Shell V-Power, Shell FuelSave 95 oraz Shell FuelSave Diesel. Obie stacje akceptują karty paliwowe euroShell, UTA, DKV i Esso. Również dostępna jest pełna opcja programu lojalnościowego Shell SMART.

„Bardzo się cieszę z kolejnych otwarć w nowych lokalizacjach. Te dwie stacje to dla nas zarówno nowi klienci, którzy czekali na możliwość zakupu paliw Shell V-Power i Shell Fuel Save, jak i  łatwiejszy dostęp do naszych produktów dla klientów flotowych” –  mówi Paweł Odrzywołek, Dyrektor Sprzedaży euroShell na Polskę, Ukrainę i Kraje Bałtyckie

W sumie sieć stacji Shell w Polsce liczy obecnie 307 stacji własnych i 69 partnerskich.

Royal Dutch Shell sp. z o.o.

Royal Dutch Shell sp. z o.o. jest brytyjsko-holenderskim koncernem petrochemicznym, którego siedziba główna mieści się w Hadze, ale akcje grupy obecne są na giełdach w Londynie, Amsterdamie i Nowym Jorku. Firmy Shella działają w ponad 100 krajach, a ich działalność obejmuje wydobycie ropy i gazu ziemnego; produkcję i sprzedaż upłynnionego gazu naturalnego oraz technologię upłynniania gazu; wytwarzanie, sprzedaż i transport produktów paliwowych oraz chemicznych; oraz projekty dotyczące odnawialnych źródeł energii, łącznie z energią wiatrową i słoneczną. W celu uzyskania dodatkowych informacji, prosimy odwiedzić stronę www.shell.com

Marek Gawroński                                 Karolina Jamiołkowska

Rzecznik Prasowy Shell Polska              Edelman Polska